ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, אמר היום, 25 בפברואר, כי הודו מעודדת מהעניין של גרמניה ב-Make in India וב- Aatmanirbhar Bharat (הודו העצמאית). לפי הודעתו לעיתונות של מר מודי לאחר פגישתו עם קנצלר גרמניה אולף שולץ בניו דלהי, הקנצלר שולץ מבין את האפשרויות הרבות בין הודו לגרמניה. לדבריו, נדונו נושאים מועילים הדדיים.
כפי שציין ראש הממשלה מודי, להודו ולגרמניה יש קשרים חזקים המבוססים על ערכים דמוקרטיים משותפים והבנה עמוקה של האינטרסים של זה. יתרה מכך, לשתי המדינות יש היסטוריה ארוכה של חילופי תרבות וכלכלה. בעולם רווי הלחץ של היום, שיתוף פעולה מוגבר בין שתי הכלכלות הדמוקרטיות הגדולות בעולם יוצר מסר חיובי לאנשיהן.
לאחר ההתייעצות הבין-ממשלתית ה-6 שהתקיימה במאי אשתקד, המנהיגים סקרו את התוצאות העיקריות. הם דנו בדרכים לחיזוק שיתוף הפעולה הביטחוני והכלכלי, הגברת ניידות הכישרונות והרחבת שיתופי הפעולה המדעיים והטכנולוגיים. פגישה רביעית בין שני המנהיגים בשנה האחרונה מדגישה את מחויבותם לקידום יחסי הודו-גרמניה.
בבוקר הגיע קנצלר גרמניה אולף שולץ לניו דלהי לביקור בן יומיים בהודו. בנוסף לפקידי ממשל בכירים, מלווה אותו משלחת עסקית רבת עוצמה. בחצר הקדמית של ראשטראפאטי בהוואן, הוא התקבל בטקסיות. גם מנכ"לים ומנהיגים עסקיים משני הצדדים קיימו אינטראקציה עם שני המנהיגים. הקנצלר שולץ ייפגש עם הנשיא דרופאדי מורמו .
מערך משותף של ערכים, אמון והבנה הדדית עומדים בבסיס השותפות האסטרטגית הודו-גרמניה. קשרי השקעות ומסחר חזקים, שיתוף פעולה בפיתוח ירוק ובר-קיימא, והולכת קשרים בין אנשים חיזקו את היחסים הבילטרליים. כחברים ב- G4 לרפורמות של UNSC , הודו וגרמניה גם עובדות בשיתוף פעולה הדוק בפורומים רב-צדדיים ובינלאומיים.